Rólunk
Történetünk, filozófiánk, szenvedélyünk

Éttermünkről

Tegnap délután a Budapest, Ráday u. 14. szám alatt december elején megnyíló KREDENC - KREDENS magyar - lengyel étterem tulajdonosával beszélgettem. A hosszú évek óta Magyarországon élő, lengyel származású Izabela elmondta, hogy régi vágya teljesül az étterem megvalósításával. Tervei szerint a Ráday utca elején található hely egy olyan barátságos és családias étterem lesz, ahol az igazi lengyel és magyar ízek mellett lengyel vendégszeretettel fogadják a betérőket, így az sokaknak törzshelyévé válhat.

Az étteremben a lengyel gasztronómia legfinomabb, klasszikus ételeit kóstolhatjuk majd meg, amelyek lengyel receptek alapján, igazi lengyel alapanyagokból készülnek. Izabela tervei között az is szerepel, hogy a vendégek mintegy tizenöt féle pierogiból válogathassanak majd. Az ételek mellett természetesen lengyel italokkal is várnak, az elmaradhatatlan lengyel vodkával és kézműves sörrel. A lengyel ételek mellett magyar ízekkel is találkozhatunk az étlapon, így biztosan mindenki talál magának kedvére való fogást.

Az étteremben lehetőség lesz akár kisebb rendezvények, családi események mehrendezésére is, a galérián pedig egy nyugodt kis helyen, fotelekben ülve lehet majd beszélgetni és olvasgatni, mint egy kis kávézóban.

A KREDENS étterem végre pótolja azt a hiányt, amit a lengyel ételek szerelmesei éreznek... hiszen a lengyel ételek között számos olyat találunk, amit újra és újra elfogyasztanánk, miután haza tértünk egy lengyel utazásról.

Mi már nagyon várjuk a december 3-i nyitást, amiről természetesen beszámolunk és képeket is mutatunk majd az új étteremről!